Nyheter

Tips. Produktnyheter. Webinarer. Mässor.

När det går år skogen

Dagens mest moderna teknik används i de mest avancerade molntjänsterna; avancerade RAID-lösningar, dubbla nätverkskort, dubbel strömförsörjning, dubbelt av det mesta helt enkelt. Tillgängligheten beskrivs som hög — man talar om 99,99% tillgänglighet vilket känns betryggande.

Men är det verkligen betryggande?

Trotts alla dubbla system finns det alltid en punkt som inte kan dubbleras. Datacenter använder allt oftare SSD diskar som havererar mer sällan än traditionella hårddiskar, men som har en benägenhet att förlora data. 0,01% innebär över 89 timmar — nästan 4 dygn — på ett år, och tillgänglighet är inte samma sak som tillförlitlighet. Så vad innebär det då för mig som användare? Hur ser jag till att alltid ha tillgång till mina data?

Vi rekommenderar att du alltid har dubbla backup:er - en backup i molnet och en lokalt. På så vis har du den lokala backup:en att tillgå även om du skulle tappa internetaccess eller om den centrala backupservern mot all förmodan inte skulle vara tillgänglig. Samtidigt kommer molnbackupen göra att även om du drabbas av stöld eller ett omfattande haveri, tex vid en översvämning, kommer du alltid ha en backup i molnet.

Med CrashPlanCenter och med Code42 DLP är det enkelt att se till att ha både molnbackup och backup lokalt - ta gärna del an våra instruktionsfilmer här.